Khamis, 25 April 2013
TART ROZEL
BAHAN-BAHANNYA ADALAH SEPERTI BERIKUT.........
1 BUKU BUTTERCUP 500GM
6 BIJI KUNING TELUR
6 CAMB GULA KASTOR
150 GM MINYAK SAPI
1 KG TEPUNG GANDUM
JAM ROZEL SECUKUPNYA......
CARA MEMBUATNYA....
PUKUL MENTEGA DAN GULA SEHINGGA KEMBANG KEMUDIAN MASUKKAN MINYAK SAPI,PUKUL LAGI..SELEPAS TU MASUKKAN KUNING TELUR SATU PERSATU...MASUKKAN TEPUNG SEDIKIT DEMI SEDIKIT DAN ULI ADUNAN SAMPAI TEPUNG TAK MELEKAT DITANGAN...
GUNAKAN ACUAN SAMPERIT DAN MASUKKAN INTI YANG TELAH DIBULAT-BULATKAN DAN GULUNG KEMAS.....
SAPUKAN KUNING TELUR DIATAS PERMUKAAN ATASNYA.....BAKARLAH SEHINGGA MASAK.DALAM KETUHAR....ANGAT DAN SEJUKKAN SEBENTAR....
MASUKKAN DALAM BEKAS KEDAP UDARA.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan