Assalamualaikum sahabat...terimakasih kerana sudi lagi menjengah kedapur ummi ni...hari ni ingat nak ajak kengkawan cuba masak lemak pucuk paku....versi nogoghi sombilan punyo...
inilah dia pucuk paku...
bahan yang kita ndak .....
1IKAT PUCUK PAKU DIPOTONG,CUCI DAN TOSKAN
1/2 CAWAN CILI PADI*
3 ULAS BAWANG MERAH KECIK*
1 INCI KUNYIT HIDUP*
3 CAWAN SANTAN DARI 1 BIJI KELAPA
2 CAMT GARAM HALUS
1 CAMB GULA PASIR
1/2 CAWAN IKAN BILIS DIBELAH DUA.CUCI DAN TOSKAN
*KISAR HALUS
PUCUK PAKU YANG TELAH DIPOTONG DAN DIBERSIHKAN
CARA MEMBUATNYA....
MASUKKAN SANTAN,IKAN BILIS DAN BAHAN YANG DIBLEND KEDPERIUK/KUALI
Tiada ulasan:
Catat Ulasan